Đukanović čestitao Ibrahimoviću: Bošnjaci ključni saveznici na strateškom putu

0
439
blank

Poruke sa kongresa Bošnjačke stranke (BS) izuzetno su važne za DPS, jer nas učvršćuju u uvjerenju da će BS i dalje biti važan politički faktor u Crnoj Gori, ocjena je lidera DPS-a Mila Đukanovića.

U Đukanovićevoj čestitki povodom izbora Ervina Ibrajimovića za predsjednika BS-a navodi se da je potvrđena jasna vizija daljeg puta te stranke koja “ostaje posvećena konceptu izgradnje građanskog crnogorskog društva, dostizanju evropskog kvaliteta života za naše građane i ostvarenju ključnog strateškog cilja – članstva naše zemlje u Evropskoj uniji”.

“Vaš izbor je pokazao i odnos poštovanja članstva prema nedavno preminulom osnivaču i lideru Bošnjačke stranke Rafetu Husoviću, i potvrdio ispravnost kursa kojim je uspješno vodio do posljednjeg dana”, navodi Đukanović u čestitki.

blank
Foto: BS

Za DPS je, kako je rekao Đukanović, od izuzetnog značaja to što smo “i sa kongresa čuli brojne poruke koje nas učvršćuju u uvjerenju da će Bošnjačka stranka i dalje biti važan politički faktor u Crnoj Gori”.

“Koju vidimo kao jednog od ključnih saveznika na realizaciji strateških državnih ciljeva, za koje nastavljamo borbu i u promijenjenom političkom kontekstu nakon posljednjih parlamentarnih izbora, u uvjerenju da su mnoge zajedničke pobjede pred nama”, navodi Đukanović.

Izvor: Portal RTCG