Đukanović ljut zbog Berana, najavio kadrovske promjene

0
1121

Iako je dobio poziv da prisustvuje molitvenom doručku u Sjedinjenim Američkim Državama lider Demokratske partije socijalista Milo Ðukanović je ostao u Crnoj Gori, kako se pretpostavlja zbog partijskih obaveza, sanaje CdM.

Jedan od razloga da ne otputuje u SAD, prema saznanjima CdM-a, je i taj što je nezadovoljan rezultatima izbora u Beranama, održanih 4. februara.

Kako tvrdi izvor CdM-a, DPS je računao na pobjedu u ovom gradu, ali nije uspio je ostvari i ponovo je ostao u opoziciji, sa osvojenih 17 mandata, baš kao i 2014. Kolaciji Zdravo Berane pripalo je 14 mandata, i uz udruživanje sa Demokratama koji su osvojili 4 mandata, mogu da formiraju vlast.

Lider DPS-a je, kako tvrdi naš izvor, nezadovoljan zbog izbornih rezultata u Beranama.

“Ðukanović je funkcionerima partije koji su bili zaduženi za ovu opštinu prigovorio na lošem rezultatu, upozorivši ih da će neke stvari u partiji morati da se promijene, jer je DPS mnogo uložio kako bi konačno povratio vlast u Beranama”, tvrdi izvor CdM-a.

Kako saznajemo, prema anketama koje je DPS radio pred lokalne izbore, očekivano je bilo da ostvare pobjedu. Međutim, epilog je bio dragačiji. DPS je za oko osamdeset glasova izgubio vlast.

Ðukanović je, navodno, najavio brojne promjene, posebno kadrovske, kojima želi da poboljša izborne rezultate, prvenstveno zbog toga što slijede lokalni izbori u 12 opština, među kojima je i Podgorica.