Đukanović: Moje duboko izvinjenje Harunu i Aliji, Crna Gora ne pamti ovakav sramotan čin nasilja

0
485
blank
Screenshot

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović se objavom na Twitteru oglasio povodom napada na mlade sportiste iz Bosne i Hercegovine koji se desio u Baru.

Đukanoić se obratio građanima putem ove društvene mreže te rekao kako Crna Gora ne pamti ovakav sramotan čin nasilja i ispričao se gostima iz Sarajeva.

“Crna Gora ne pamti ovakav sramotni čin nasilja prema gostima kakav se desio u Baru. Divljački su napadnuti dječaci, mladi sportisti iz prijateljske BiH. Najporaznije od svega bi bilo ako taj vandalski incident ima nacionalni i vjerski predznak”, poručio je Đukanović.

“Nadležni državni organi moraju slučaj rasvijetliti do kraja, posebno imajući u vidu da se u posljednje vrijeme u sve češće susrijećemo s vršnjačkim nasiljem. Na tome polažemo ispit i kao društvo, i kao država.

Dotle, moje duboko izvinjenje Harunu i Aliji i njihovim roditeljima, našim prijateljima u Bosni i Hercegovini”, dodao je Đukanović na Twitteru.

Podsjetimo, do napada je došlo u subotu, 15. aprila. Napadnuti su mladi sportisti iz BiH, među kojima je bio i sin novinarke Arduane Pribinje, Harun.

Ona je na Twitteru napisala kako je grupa od pet huligana učestvovala u napadu, te da je jedan od sportista zadobio višestruku frakturu jabučne kosti. Napadači su dobili kaznene prijave, prenosi Radiosarajevo.ba.