Dogovorena posjeta privrednika Burse Novom Pazaru i Beogradu (FOTO)

0
1480
blank
Facebook

Potpredsjednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se u Bursi sa potpredsjednikom Vlade Turske Hakanom Cavusogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju ukupnih ekonomskih odnosa dve zemlje i realizaciji infrastrukturnih projekata, koji će se između ostalih realizovati i u Novom Pazaru i Sandžaku.

Na sastanku u udruženju privrednika Rumelisaid u Bursi, koje okuplja poslovne ljude poreklom sa prostora bivše Jugoslavije, Ljajić je pozvao turske kompanije da ulažu u Srbiju, ali i u Novi Pazar.

Tom prilikom, dogovoreno je da privrednci Burse posjete Novi Pazar i Srbiju. Cilj je da se tamošnjim privrednicima predstave privredni potencijali, kako bi se uspostavila saradnja na tom polju, ali i pružila prilika za moguća ulaganja.

Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Cavusoglu je rekao da su poseta predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana Srbiji i razgovori sa predsjednikom Vučićem otvorili novu etapu u odnosima dve zemlje, dodavši da će realizacija svih projekata koji su dogovoreni tokom predsjedničke posjete započeti već na proljeće.

Ljajić je kao ilustraciju unapređenih odnosa istakao činjenicu da je robna razmena između dvije zemlje već za prvih 11 mjeseci prošle godine premašila rekordnih milijardu američkih dolara.

“To je za 21 odsto više nego u 2016. godini, a s obzirom na to da će već ovog mjeseca biti potpisan novi sporazum o podsticaju i zaštiti investicija, kao i dolasku novih ulagača iz Turske, u ovoj godini se očekuje još veći rast spoljnotrgovinske razmjene, a posebno našeg izvoza u Tursku”, rekao je Ljajić.

Sastanku u Bursi prisustvovali su gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, njegov pomoćnik Faruk Suljević, savjetnik u JP “Srbijavode” i odbornik u Skupštini Novog Pazara Kasim Zoranić i ispred opštine Sjenica Mustafa Baltić.

blank
Facebook
blank
Facebook
blank
Facebook
blank
Facebook
blank
Facebook
blank
Facebook