Dr. Lejla Ćeranić demantuje Mahmutovića: Smijenjena sam prije odmora!

0
699

U petak ujutru sam dobila razrješenje sa funkcije vršioca dužnosti načelnika infektivnog odjeljnja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, potvrdila je za Nova.rs dr. Lejla Ćeranić, koja je tokom najkritičnijeg perioda borbe sa koronavirusom u ovom gradu bila jedini infektolog.

Prema njenim riječima, odmor je tražila tek kada je dobila razrješenje.

“Nakon uručenja, od strane kurira naše ustanove, obratila sam se sadašnjoj vd načelnika Infektivnog odjeljenja, kada sam joj rekla da sutra odlazim na odmor. Ona je rekla da će o tome obavijestiti direktora, jer ona misli da niko ne može da ide na odmor dok traje vanredna situacija. Nešto kasnije mi je rekla da direktor nikom ne dozvoljava da ide na odmor”, navodi dr. Lejla.

Nakon toga je, priča dalje, otišla do direktora da bi sa njim razgovarala u vezi svog odmora, a koji joj je, ističe – usmeno obećan od strane dotadašnjeg koordinatora Regionalnog Covid centra, dr. Mirsada Đerleka.

“Čekala sam više od sat vremena ispred kancelarije dr. Meha Mahmutovića za razgovor”, kaže dr. Lejla Ćeranić.

blank
Foto: Irfan Ličina/A1tv.net/Facebook

Nakon tog vremena ušla je u kancelariju.

“U kancelariji su sjedeli, direkor OBNP dr. Meho Mahmutovic, dr. Alan Kurpejević, dr. Mirsad Đerlek. Razgovor je protekao mirno, pri čemu mi je rečeno da su planirani odmori za ljekare i sestre odjeljenja koji su učestvovali u borbi protiv Covid19, od 10. do 15. jula, te da moj zahtjev za već uplaćeni porodični odmor, neće mnogo remetiti njihove planove”, navodi dr. Lejla Ćeranić.

Razrešenje nije pominjano.

“Tokom razgovora niti ja, niti oni nismo pominjali moje razrješenje”, kaže dr. Lejla Ćeranić.

Podsjetimo, direktor Opšte Bolnice u Novom Pazaru dr. Meho Mahmutović tvrdi da dr. Lejla Ćeranić nije razriješena sa funkcije načelnika infektivnog odjeljenja te bolnice, ističući da je ona otišla na odmor i da na 15 dana imenovan privremeni načelnik.

Izvor: Nova.rs