Dr. Mustafić: Sud me oslobodio odgovornosti po tužbi Mahmutovića

0
1077
blank
Foto: Facebook/Emir Tutić/A1tv.net

Osnovni sud u Novom Pazaru oslobodio je Fahrudina Mustafića krivične odgovornosti po privatnoj tužbi Meha Mahmutovića, napisao je ljekar na svom facebook profilu, a kao dokaz objavio je rješenje presude Osnovnog suda u Novom Pazaru.

Kako podsjeća portal A1, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović je protiv ovog doktora podnio tužbu nakon što je Fahrudin Mustafić javnost obavijestio u kakvom se stanju nalazila Novopazarska bolnica za vrijeme pandemije korona virusa.

“Osjećam zadovoljstvo, i izražavam nadu da će i ostali tuženi biti oslobođeni, i da nosioci javne funkcije neće imati pravo da tuže građane zbog ukazivanja na nesavjestan rad.

blank

I dalje u meni ostaje gorčina na dane koji su mnogima oduzeli najmilije. I smatram da ja, društvo, grad, nismo preduzeli nista da bi se to spriječilo. A mnogo je moglo bolje. Ustvari, ako priznamo sebi, gore nije moglo.

Nemojte da dođete u situaciju da se sudite sa nekim, verujte koliko god smatrali da ste nevini, znajte da to nije ni malo prijatno. Uvijek imate tegobne misli i osjećanja kad se pojavite tamo.

Molio bih da se ovo ne zloupotrebi u dnevnopoliticke svrhe, jer mi nije namjera da unesem bilo kakvu političku konotaciju.

Zahvalio bih svom branoicu, bez kojeg ova borba ne bi sigurno imala ovakav ishod. I što on kaže: ‘Ne bojte se da kažete istinu, ma kakve posljedice bile'”, kazao je Mustafić.

Izvor: A1tv.net