Dudić pisao Vučiću: Obezbijediti halal ishranu i prostor za namaz u bolnici na Sajmu

0
749
blank

Predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftija Mevlud ef. Dudić obratio se predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću sa zahtjevom da se svim muslimanima u bolnici na Sajmu i drugim zdravstvenim ustanovama omogući ishrana u skladu sa propisima islama, kao i da se za pacijente pripadnike islama obezbijedi poseban prostor za obavljanje namaza.

Dudić je to učinio nakon informacije da je nekoliko građana Novog Pazara, pozitivnih na koronavirus, prebačeno na dalje liječenje u improvizovanu bolnicu na Beogradskom sajmu, a imajući u vidu procjenu nadležnih u Kriznom štabu Novog Pazara i stručnih tijela da će broj inficiranih lica rasti, te da će u danima koji dolaze vjerovatno biti povećan broj zaraženih pripadnika islama i iz drugih dijelova Srbije, saopćeno je iz Mešihat IZuS.

Kako se navodi, Muftija Dudić je izrazio očekivanje za razumijevanje posebnosti i potreba svih pripadnika vjerskih zajednica te poduzimanje konkretnih i hitnih koraka u cilju udovoljavanja potrebama pripadnika islama u Republici Srbiji.

blank

Izvor: Sandzacke.rs