DUDIĆEV USLOV UJEDINJENJA: Da imami IZS kleknu i umjesto Allahu se njemu mole

0
796
blank
Foto: Mešihat IZ u Srbiji

Mevludin ef. Dudić nije samo ostrašćeni vjerski vođa, koji u svakom javnom nastupu šalje poruke podjela među sandžačkim muslimanima, on je očito i neko sa vrlo upitnim islamskim znanjem.

Sjetite se samo onih rečenica da se zatresao Allahov Arš (prijestolje) kad je preselio Muamer Zukorlić, pa proglašavanje sandžačkih hadžija “kukolj hadžijama”, pa do one gestikulacije u Priboju, gdje je pokušavao ušutkati pribojske imame koji su iznosili pritužbe Aleksandru Vučiću.

Naravno da tu nije kraj. Dudić je ovaj put otišao najdalje u svom govoru povodom svečane akademije 511. generacije maturanata Medrese “Gazi Isa-beg“ održane u Novom Pazaru.

On je, pozivajući se na proces pomirenja i ujedinjavanja islamskih zajednica, iznio zanimljiv uslov da se to zaista desi.

Uslov je, prema muftiji Dudiću, da imami koji su u Rijasetu Islamske zajednice Srbije moraju doći pred njega i rukovodstvo Mešihata i klektuti da im se mole.

Šerijatski znalci, u razgovoru za naš portal, tvrde da su ovo riječi širka jer je muslimanima dozvoljeno da se mole jedino Allahu dž.š.

“Neka znaju, više ne šaljemo poruku: Dođite, vratite se. Oni će morati kao u mekteb da kleknu, da se nama mole, da budu u ovom safu, da znate”, rekao je Dudić tokom obraćanja na svečanosti u Novom Pazaru.

Izvor: Sandzacke.rs