DUDO, BUDO I MU*O: Najavljuje li Muratović još jedno povlačenje iz politike?

0
502
blank

Nakon što ga je potpuno deklasirao kolega Mithad ef. Mujović (i na neki način javno osramotio) i nakon što se pokazalo da su njegove prijetnje o nekim “fajlovima koje će otvoriti” pucanj iz prazne puške, Muratović se danas obratio paničnom najavom. Očigledno poltronstvo prema srpskoj vlasti nije urodilo plodom jer za ljubav i ponude nije bilo zainteresovanih. Kolač su podjelile neke druge bošnjačke stranke.

Džaba su bile najave Saveza sa Srbima, kad s druge strane nije bilo zainteresovanih. Vjerovatno što je politička težina Muratovića i Tandira ravna težini peruške. Tako je Muratović danas na svom Facebook nalogu najavio svojevrsno povlačenje iz politike i izbora za BNV. Javnost će, kaže, obavjestiti o daljim koracima u ponedjeljak u 12 sati na konferenciji za medije.

S početka je možda i neko vjerovao u neka ekskluzivna saznanja Muratovića. Kako je vrijeme prolazilo on je postajao politički klovn, a poslijednje rasturanje od strane ef. Mujovića je otkrilo da je Muratović neko ko nema nikakve relevantnosti, niti se drži riječi i rečenog, pa čak i kad se kune u Allaha.

Zašto? Jer je upravo video snimak na kojem je iznio strašne optužbe na račun bivšeg ahbaba Mujovića, uz zakletvu da će sve objelodaniti, izbrisao nakon brutalnog odgovora kojeg je dobio. Muratović je očito emotivno rastrojen i uneravnotežen zadnjih mjeseci. Nažalost, pa javnost sve to može gledati preko njegovog Facebook profila.

Naravno, da sandžačkoj javnosti pola stvari nije jasno. Sve te šifre, tačkice, inicijali, nadimci kao u krimi filmovima. Javnost niti zna, niti joj je Muratović objasnio, ko su Budo, Dudo, Mudo… Mada za trećeg se i zna. Kao što je postalo bjelodano kakvi su to kadrovi unverzitetski profesori i kakvi su to ljudi zaposleni u Mešihatu.

Zato, ili nek radi psihijatrija ili policija, ali javnost u Sandžaku više nema želudca za ovo.

Objavu sa ispravljenim gramatičkim greškama dr. Muratovića, radi lakšeg čitanja, prenosimo u cijelosti, s nadom da će ovo povlačenje Muratovića biti i definitivno, a ne, kao do sada, samo onako:

“Poštovani,

Već duži vremenski period upoznajem javnost sa djelovanjem opasnih kriminalnih grupa iza kojih stoje pojedinci iz bezbjednosnih, policijskih i tužilačkih struktura. Iznio sam dokaze da su isti nalogodavci brutalnih ubistava u Sandžaku zadnjih 10 godina, građana bošnjačke i srpske nacionalnosti, kao i oni koji su planirali atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sve je to podržano političkim faktorima koji očigledno ove teme koriste kao izgovor da se domognu pozicija u vladi a nakon toga se okrenu i oni protiv mene, optužujući me svi zajedno da sam “remetilački faktor”. Očigledno se ne razumijemo. Ja pravim dogovor da dobijem ono što pripada mom narodu, a oni kažu ne dogovor znači toliko ministara, državnih sekretara, pomoćnika, savjetnika, direktora, tendera.

Ja dio takve politike ne želim da budem ukoliko ne postoji jedna traka i za nas koji se dogovaraju oko suštine. Dvije godine ukazujem na kriminal i zloupotrebu službenog položaja A.H. zvanog Budo da stoji iza albanizacije, da je član SDA u Sjenici.

Razumio bih da je neki policajac, pa hajde, ‘dao dajo novac da zaposli sestrića, da ga makne sa ulice’ ali ne mogu da razumijem da takva osoba je dio BIA, najvaznije institucije za bezbjednost države i naroda.

Ovdje postoji ozbiljna raskrsnica: Dva su razloga. Ja više ne mogu da vodim bezbjedno kampanju, a zato vrijeme se nadležni prave nemusti! Tokom mog zadnjeg boravka na Pešteri pratili su me njegovi batinaši i provokatori. I ja ne mogu da pravim bilo kakvu saradnju, savez ukoliko na sceni ostaju oni koji su porobljavali moj narod. Ima dovoljno ovih kojima to ne smeta. Ja ne želim da budem nikom izgovor za dalje tlačenje moga naroda.

Pisao sam svim instancama u državi, ponudio sve dokaze. Niko mi nije odgovorio. Zašto me onda mene nisu pozvali na odgovornost ako nije istina ono što iznosim. Možete se sa svima dogovorati da šute kad im date ministarska mjesta ili možda uskoro i državne sekretare. Ako će i dalje Budo i slični odlučivati o sudbini moga naroda i svih građana Sandžaka ja u tome ne želim da učestvujem i da budem alibi.

Ovim putem zakazujem konferenciju za štampu u ponedjeljak, 31.10. u 12 sati, gdje ću, ukoliko do tada ne dobijem odgovor saopštiti svoju odluku o daljem poltičkom angažmanu. Na toj konferenciji ću objaviti sadržaje svih zvaničnih dopisa koje sam uputio Direktoru BIA.

Meni je jasno da se preko Buda štite i oni koji su dali i oni koji su uzeli novac da on, koji nikako nije mogao proći provjere, postane član tako važne služb i uzeli ponovo novac da ga sada zaštite, ali to je njihov problem.

Ovdje mora da se napravi izbor hoćemo li saradnju i savez sa nasljednicima aga i begova ili i dalje sa ubicama, kriminalcima, špijunima i cinkarošima”.

Izvor: Sandzacke.rs