Elma u gostima kod brata Emira Elfića u Bejrutu: Obnavaljanje pokidanih porodičnih veza?

0
1180
blank
Foto: Screenshot Instagram/Elma Elfić

Nakon najave da sa djecom napušta rodni Novi Pazar zbog imenovanja na poziciju pomoćnika ministra obrazovanja, Elma Elfić, druga supruga rahmetli Muamera Zukorlića, objavila je na Instagramu niz fotografija iz glavnog grada Libana.

Ono što je interesantno jeste da upravo u Bejrutu živi i radi njen brat Emir Elfić koji je ambasador Srbije u Libanu.

Podsjećamo, poremećeni porodični odnosi zbog unutarstranačkog sukoba koji je imao njen brat Emir Elfić sa rahmetli Muamerom Zukorlićem, kada je Elfić Muftiji preoteo Bošnjačku demokratsku zajednicu (BDZ), natjerali su rahmetli Zukorlića da formira novu stranku pod nazivom BDZ Sandžaka, koju je kasnije preimenovao u Stranku pravde i pomirenja (SPP).

Emir Elfić je 2013. godine govorio da je iz Islamske zajednice u Srbiji, koju je tada predvodio njegov zet Zukorlić, na njega vršen pritisak, kako bi se radikalizovala sama stranka i prilike u Sandžaku.

blank
Screenshot: Instagram/Elma Elfić

Od tada su odnosi Elme sa bratom bili poremećeni, a Emir Elfić se ponovo priklonio političkoj opciji Rasima Ljajića, za šta je nagrađen ambasadorskim mjestom u Libanu.

Očito da se čekala smrt rahmetli Muftije, da bi pokidane porodične i rodbinske veze u porodici Elfić bile ponovo obnovljene.

Ono što su Elmini pratioci zapazili na fotografijama iz Bejruta, jeste da se uvijek elegantna muftinica, ovog puta u turističkom obilasku odlučila za farmerke.

“Pariz Bliskog istoka. Kao što Bejrut podsjeća na Pariz, tako mi je celokupni utisak Libana sličan utisku koji ostavlja moj rodni kraj: multikulturalnost, prožimanje religija i suživot. Predivna zemlja, još divniji ljudi. Turbulentna prošlost i izazovna, ali nadam se svijetla budućnost…”, napisala je u objavi na Instgramu Elfićka.

blank
Screenshot: Instagram/Elma Elfić

Izvor: Sandzacke.rs