ELMA: Znala sam za Muftijinu bolest, žalim što smo morali proći kroz obdukciju i novi ukop

0
744
blank

Muamerov sin Usame je danas održao konferenciju za medije na kojoj je potvrdio da je njegov otac umro od srčanog zastoja, jer su takav zaključak donijeli i stručnjaci iz BiH i Njemačke. Dakle, sumnja da je Zukorlić bio otrovan pokazala se neosnovanom.

Elma Elfić, Muamerova udovica, kaže da je od početka vjerovala u rezultate obdukcije domaćih stručnjaka, to jest da je znala da je njen suprug preminuo prirodnom smrću.

“Od međunarodne ekspertize nisam očekivala nove i drugačije rezultate od onih koje je smo dobili od Tužilaštva Novog Pazara, a na osnovu urađene obdukcije domaćih stručnjaka, tako da sa ove konferenciji nismo čuli ništa novo, osim da je dio porodice kojima je bilo potrebno mišljenje i potvrda međunarodnih stručnjaka sada potvrdilo rezultate domaćeg Instituta. Od početka sam znala za rahmetli Muftijinu bolest i o istoj upoznala užu i širu porodicu odmah nakon njegove smrti”, rekla je Elma i dodala:

“Ostaje samo žal što smo svi mi, narod i ljudi koji su rahmetli Muftiju voleli privatno, morali da prođemo kroz obdukciju i novi ukop”.

Izvor: Kurir.rs