Erdogan čestitao Đukanoviću pobjedu, spreman da posjeti Crnu Goru

0
990
blank

Čestitke povodom pobjede na predsjedničkim izborima u prvom krugu uputili su predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, Njemačke Frank-Valter Štajnmajer i predsjednik Albanije Iljir Meta.

Predsjednik Recep Tayyip Erdogan uputio je najsrdačnije čestitke Đukanoviću, najavljujući spremnost da posjeti Crnu Goru.

On je iskazao uvjerenje da će Đukanović na poziciji predsjednika biti veoma važan faktor stabilnosti u političkom životu prijateljske i savezničke Crne Gore.

“Želim da iskažem zadovoljstvo zbog svestrane saradnje koja se u kontinuitetu razvija unutar istorijskog i tradicionalno-prijateljskog ambijenta prisutnog između naših naroda i takođe, želim da još jednom naglasim da imam veliko povjerenje u budućnost naših odnosa koji mogu poslužiti za primjer“, kazao je u čestitki Erdogan.

Štajnmajer je u čestitci konstatovao da su reformski napori Crne Gore prepoznati, prošle godine pristupanjem Crne Gore u NATO i nastavkom pristupnih pregovora sa Evropskom unijom.

On je između ostalog kazao da je Đukanović već značajno uticao na sudbinu Crne Gore kao predsjednik i predsjednik Vlade, i poželio mu uspjeh u radu tokom predstojećeg mandata, uz uvjeravanje da će Njemačka i ubuduće partnerski podržavati Crnu Goru.

Predsjednik Albanije Iljir Meta poželio je Đukanoviću uspjeh u vođenju Crne Gore.

Meta je iskazao uvjerenje da će tokom Đukanovićevog mandata predsjednika odlični odnosi i dobrosusjedstvo između Albanije i Crne Gore biti ojačani i unaprijeđeni, i iskazao želju za što skorijim susretom sa Đukanovićem.

“Uvjeravam Vas u moju spremnost da sa Vama blisko sarađujem u budućnosti, u interesu jačanja ove saradnje, ali i za dobrobit jačanja mira, stabilnosti i prosperiteta našeg zajedničkog regiona, gdje naše dvije zemlje pokazuju izvanredan primjer“, navodi se u čestitki Mete.