Erdogan: Nakon Afrina slijede Idlib i Manbij

0
1221
blank

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas kako će nakon Afrina uslijediti vojne operacije u Idlibu i Manbiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je danas boravio u Istanbulu, gdje je govorio na kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. U Erdoganovom fokusu bila je opreacija u Afrinu.

“Posao ne završava s Afrinom, slijede Idlib i Manbij”, rekao je Erdogan, napomenuvši da će borba Turske protiv terorizma biti nastavljena sve dok ne bude eliminisana svaka teroristička prijetnja duž njenih granica.

Predsjednik Turske je kazao i da je u operaciji “Maslinova grana” do danas neutralisano više od 3.700 terorista.

Erdogan je kazao kako je s Trumpom i Putinom razgovarao o operaciji “Maslinova grana” te kako je poručio da Turska neće napraviti korak nazad, jer je uvijek bila uz potlačene, nikada uz tiranina.

“O ovim stvarima (operacija ‘Maslinova grana’) sinoć sam razgovarao sa američkim predsjednikom Trumpom. Prije dva sam razgovarao i s predsjednikom Putinom. Poručio sam da mi odavde ne možemo napraviti korak nazad. Mi smo uz žrtve, uz potlačene. Ovaj narod je kroz historiju pravio karake koji su bili uz žrtve i potlačene. Nikada nismo bili uz tiranine”, poručio je Erdogan.