Erdogan pohvalio Thacija i ponovo žestoko napao Haradinaja

0
1135
blank

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je danas da operacija Turske obavještajne službe (MIT) na Kosovu nije bila ni prva, ni posljednja.

Ukazujući i na odlučnu borbu Turske protiv FETO-a, Erdogan je podsjetio da je Turska obavještajna služna (MIT) na Kosovu uhvatila i dopremila u Tursku šest svojih državljana.

“Zahvalan sam predsjedniku Kosova, ali premiju Kosova mogu samo reći sram te bilo. Historijska je greška što je smijenio obavještajce i ministra unutrašnjih poslova koji su nam isporučili te teroriste FETO-a. Oni su samo radili svoj posao“, poručio je Erdogan.

Erdogan je kazao da je neprihvatljivo da je premijer Kosova primio porodice uhvaćenih terorista i uporedio to sa nedavnim prijemom terorista YPG/PKK-a u Jelisejskoj palati, uredu francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

“Turska je, nakon SAD-a, druga zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova. Kako sada možeš tako raditi protiv Turske. Kakva je to politika i čija je? Znam da su moja kosovska braća protiv te premijerove odluke. Dobro poznajem Kosovare, a i oni mene dobro znaju”, kazao je Erdogan.

Ističući da će Turska nastaviti izvoditi operacije protiv FETO-a, Erdogan je poručio da će, prije ili kasnije, svi pripadnici ove organizacije biti “izvedeni pred turske organe i odgovarati za zlodjela”.

“Naši prijatelji i braća su svi oni koji predaju FETO škole turskoj Fondaciji Maarif, koji zatvore gnijezda izdaje koja djeluju pod plaštom nevladinih udruženja i koji uzmu za uši i otjeraju njihove agente u odijelima biznismena”, poručio je turski predsjednik.