Fehratović: Ugljanin je nebitan politički faktor! Zašto bih od Pazara pravio Kosovsku Mitrovicu?

0
415
blank

Narodni poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Ferhatović je Ugljaninovu inicijativu za statusom Bošnjaka kakav bi Srbi na Kosovu i Metohiji trebalo da steknu formiranjem Zajednice srpskih opština ocenio kao štetan, posebno za Bošnjake.

“Ja mogu govoriti o onome što osjeća bošnjački narod. Bošnjaci u Sandžaku su muslimani, ali oni su građani Republike Srbije u onom dijelu Sandžaka koji joj pripada, kao što su građani Crne Gore u onom njegovom dijelu koji pripada Crnoj Gori. Drugo to je regija suživota Srba, Bošnjaka, Albanaca i Crnogoraca. Bošnjaci ne žive samo u Sandžaku, nego u cijeloj Srbiji”, rekao je Ferhatović i dodao:

“Gospodin Ugljanin ima svoju političku platformu koju ne podržavaju Bošnjaci i time šteti Bošnjacima. Zašto bih ja pravio do Novog Pazara Kosovsku Mitovicu? Ili od Prijepolja, Priboja ili Sjenice. Da pravimo barijere između naroda koji živi zajedno. Bošnjaci hoće da im se obezbijedi normalan život tu gdje žive. Mi smo upućeni jedni na druge. To nije dobra ideja i to će najviše štete doneti Bošnjacima, jer mediji spinuju, a ljudi ne znaju da Ugljanin nije važan politički faktor u Novom Pazaru”.

Izvor: Kurir