Fejzić osudio napad policije na Kojaševića: Evropski nema šta, udrite na manjine!

0
562
blank
Foto: AA/Wikipedia

Crnogorska Uprava policije saopćila je da utvrđuje sve okolnosti u vezi sa postupanjem njenih pripadnika prema fudbalskom reprezentativcu Damiru Kojaševiću.

Fudbaler Damir Kojašević je saopćio da su ga nekoliko policajaca u petak, poslije zaustavljanja njegovog automobila u podgoričkom naselju Konik, “napali, udarili nekoliko puta i matretirali” i najavio da će ih tužiti.

On je redakciji Portala RTCG dostavio snimak na kojem se vidi incident na Koniku.

“Napad se desio na Koniku. Pošao sam po dijete, policija je upalila rotaciju, zaustavili su me, udarili su me par puta i maltretirali”, ispričao je Kojašević.

O svemu postoji i video zapis, a iz policije najavljuju da će ispitati sve okolnosti ovog incidenta.

“Odjeljenje za unutrašnju kontrolu policije će biti upoznato sa navedenim sadržajem i pomenutim aktivnostima policije radi preduzumanja mera i radnji iz svoje nadležnosti”, navodi se u policijskom saopćenju.

Ovim povodom reagovao je i reis Crne Gore Rifat Fejzić, koji je na Twitteru je pozvao ambasade SAD-a, Velike Britanije, Turske, kao i Vladu Crne Gore da reaguju.

“Policija tukla poznatog fudbalera Crne Gore Damira Kojaševića. DOBRO DOŠLI u 90′ te! Evropski nema šta, udrite na manjine”, napisao je Fejzić na Twitteru.

Postupanje policijskih službenika prema fudbaleru i reprezentativcu Crne Gore Damiru Kojaševiću osudila je i Bošnjačka stranka.

“Na osnovu video snimka koji je objavljen na brojnim portalima, nedvosmisleno se vidi da Kojašević nije pružao bilo kakav otpor prema policijskim službenicima. S toga proističe jasan zaključak da je neprihvatljivo ponašanje službenika sa aspekta poštovanja građanskih prava”, navodi se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Oni pozivaju ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da utvrde “motiv ovakvog neprofesionalnog ponašanja”.

“Pozivamo ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina da u najhitinijem roku identifikuju policijske službenike, saopšte njihova imena i utvrde njihovu odgovornost, ali i motiv ovakvog neprofesionalnog ponašanja”, navode iz ove stranke.

Oni ističu da je dužnost uniformisanih lica da u postupanju prema svakom građaninu pokažu elementarno poštovanje ličnosti svakog pojednica.

“Građani su dužni da se ponašaju u skladu sa zakonom i poštuju lica koja su zadužena za sprovođenje zakona. Isto tako, dužnost je i uniformisanih lica da u postupanju prema svakom građaninu pokažu elementarno poštovanje ličnosti svakog pojednica”, ističe se u saopštenju.

Iz BS navode da ono što posebno zabrinjava je to što su stanovnici Konika i Vrela Ribničkih itekako uznemireni ponašanjem i odnosom uniformisanih lica u posljednje vrijeme.

“Bošnjačka stranka će kroz zakonom predviđene procedure tražiti da se ovaj, kao i svaki drugi slučaj prekomjerenog postupanja policije ispita, razriješi i pravno sankcioniše”, zaključuje se u saopćenju.