Firme iz Vojvodine projektuju dva nova mosta u Novom Pazaru

0
900
blank

Kompanije “GMP Gramont – NS”, “AB CO Geosystem” i “CPL” iz Novog Sada, kao i “Šidprojekt” iz Šida izabrane su na tenderu lokalne samouprave Novog Pazara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju dva nova mosta u centru ovog grada, saznaje radio Sto plus.

Njihova ponuda od 10,9 miliona dinara bez poreza na dodatu vrijednost je bila povoljnija od ponude Instituta za puteve iz Beograda koji je za taj posao zahtevao 11,5 miliona dinara zbog čega je tenderska komisija predložila da se ugovor dodeli njima.

Ove četiri firme će imati zadatak da projektuju dva mosta u centru Novog Pazara, jednog na mjestu postojećeg, a drugog na prostoru iza hotela “Vrbak”, u blizini stambeno-poslovnog kompleksa “Jezero”.

Tenderskom dokumentacijom se predviđa da na mjestu postojećeg mosta bude izgrađen novi, u vidu kružne raskrsnice, koji će pored funkcionalnosti, biti i ambijentalna cjelina Novog Pazara.

Izgradnju mostova i pristupnih saobraćajnica sa oko 1,5 miliona eura finansiraće Turska, a iz lokalne samouprave Novog Pazara su najavili da bi radovi trebalo da počnu na proljeće.