General Atif Dudaković ponovo na slobodi, tri dana nakon hapšenja

0
830
blank
Foto: Dženan Kriještorac/Radiosarajevo.ba

Nakon što je Sud BiH danas odredio mjere zabrane osumnjičenima u predmetu “Atif Dudaković i drugi”, oni su u poslijepodnevnim satima pušteni na slobodu.

S obzirom na mjeru zabrane u kojoj se osumnjičenima zabranjuje kontaktiranje sa svim predstavnicima printanih i elektronskih medija o činjenicama koje se odnose na ovaj krivični postupak, kao i javna obraćanja u vezi sa ovim krivičnim postupkom, general Dudaković nije davao izjave.

Advokat Asim Crnalić je podsjetio koje su mjere zabrane određene generalu Dudakoviću i ostalima te je kazao da neće ulagati žalbu.

blank
Foto: Klix.ba

“Neću ulagati žalbu, mislim da je sud u ovom predmetu korektno postupio i ne želim izazivati vraga. Nije mi potrebno ni očitovanje suda vezano za medicinsko vještačenje jer će general Dudaković moći sada otići u bolnicu i liječiti se”, kazao je Crnalić.

Pojasnio je da se mjere zabrane odnose na zabranu komunikacije osumnjičenika sa pripadnicima 5. korpusa koji su učestvovali u akciji “Sana 95”, kao i na zabranu komuniciranja sa medijima i javne nastupe na tu temu.

blank
Foto: Klix.ba

O drugim pitanjima general Dudaković i ostali osumnjičenici mogu govoriti sa medijima i na javnim skupovima.

Advokat Crnalić je dodao da istraga i dalje traje jer optužbe nema.

“Koliko će Tužilaštvo trebati vremena da pripremi optužbu, to odbrani nije poznato”; kazao je Crnalić.