Dok je opkoljen građanima koji traže njegovu ostavku, Aleksandar Vučić igra šah

0
1112
blank
Foto: Twitter

Na Twitter profilu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića objavljena je fotografija iz zgrade Predsjedništva gdje se vidi kako Vučić i ministar policije Nebojša Stefanović igraju šah.

Dok nekoliko hiljada građana Srbije ispred zgrade Predsjedništva protestuje i traži promjene, a prije svega fer tretman na javnom servisu RTS-u, i ostavke lidera, Aleksandar Vučić iz zgrade preko društvenih mreža šalje zanimljivu poruku.

“U Predsjedništvu kratak odmor pred poslijepodnevne aktivnosti. Srbija hrabrosti i poštenja uvijek pobjeđuje nasilnike”, napisano je uz fotografiju na kojoj se vidi kako Vučić provodi vrijeme dok je okružen demonstrantima.

Ranije je Nebojša Stefanović na svom Twitter nalogu najoštrije osudio fizički napad lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, Boška Obradovića i njihovih sljedbenika na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Skandalozno je i nedopustivo to što Đilas i Obradović pokušavaju da svoju politiku sprovode fizičkim napadima na policijske službenike”, naveo je Stefanović.