Građani protestovali tokom Mahmutovićeve konferencije

0
444
blank
Foto: indekonline.rs/radiostoplus.com

Grupa građana koja traži smenu vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meha Mahmutovića protestovala je danas ispred ove ustanove dok je on, sa najbližim saradnicima, imao konferenciju za medije.

Na tu konferenciju su pozvani jedino Radio televizija Srbije (RTS) i Radio televizuja Novi Pazar, pa su novinari ostalih medija ostali uskraćeni za pravo da dobiju odgovore na brojna pitanja.

Okupljeni građani svoje nezadovoljstvo iskazivali su duvajući u pištaljke, a Mahmutovića i njegove saradnike prozivali zbog smrti velikog broja Novopazaraca od korona virusa, nazivajući ih “mesarima”.

“Mesari, imate li savesti, imate li etike? Dokle će mesari vladati bolnicom, a građani sve gledati sa strahom? Koliko košta ljudski život? Zašto je u Novom Pazaru umrlo najviše ljudi od korona virusa?”, neka su od pitanja koja su građani dovikivali rukovodstvu ove zdravstvene ustanove.

Oni već 16 puta protestuju ispred Opšte bolnice sa zahtjevom da ovu ustanovu vodi čovjek iz naroda, kome će građani vjerovati.

Skup je protekao bez incidenata, a na kraju su pozvali sve sugrađane da im se i večeras pridruže na redovnom protestu u 18 sati.

Izvor: Radiostoplus.com