Građani zgroženi politikanstvom SDA i SPP u vrijeme vanredne situacije i žalosti za stradalim sugrađanima

0
382
blank

Građani Novog Pazar i cijelog Sandžaka zgražavaju se i najoštrije osuđuju postupak opozicionih SDA i SPP u Novom Pazaru, koje su jučer zatražile od gradonačelnika Nihata Biševca da podnese ostavku na tu funkciju, ocjenujući da se radi o čistom politikanstvu i pokušaju pribavljanja političkih poena u ovoj kriznoj situaciji.

U brojnim negativnim komentarima na društvenim mrežama, postupak dveju stranaka u vrijeme vanredne situacije i borbe građana Novog Pazara sa vodenom stihijom, karakteriše se sramnim, a njihov zahtjev za smjenom gradonačelnika i lokalne vlasti u datim okolnostima smatra neprimjerenim i licemjernim.

Prenosimo vam dio komentara objavljenih na Facebook stranici portala Sandzacke.rs:

“Sramota, u ovakvim okolnostima njima je do smjene vlasti i zašto te iste ostavke ne traže u Tutin i Sjenici jer je i u tim opštinama situacija gora nego u Pazaru. Kakvo licemerje, a znaju da za ovu situaciju nije kriv ljudski faktor već Božija volja i nevrijeme koje je praćeno jakom kišom”, jedan je od komentara ogorčenih građana.

blank
Foto: SANA

“Bruko i sramoto bošnjačkog naroda. Dok se narod bori da se spasi se vanrednog stanja, vi ste našli vrijeme da političite. E, da da Bog da me ni jedan minut takvi ne vode, ni mene ni svakog poštenog miroljubivog građanina”.

“Dobro bi bilo da ovako okupljeni skoknete do Tutina, pa onda do Sjenice i to isto kažete i njihovim vlastima. Koliko ja znam isti problem smo imali svi u Sandžaku. Ovi što su se ovde skupili je bolje bilo da su negde na teren bili uz narod da nešto, eto ako znaju pomognu no navikli slako. Bog da pomogne ovom narodu i konačno svati šta pojedinci rade”.

“Samo još to nam treba sad u ovom trenutku, sam im Bog sudijo inšala”.

“Ovaj problem nije od jučer, tako da Biševac i nije mnogo kriv sa trenutnu situaciju. Kriva je Kijamet koalicija koja je čerupala ovaj grad i građane, ne samo Pazar već i Tutina i Sjenice, već 30 godina”.

“Samo fotelje u glavi nije ovim za ova dva izgubljena života garant, šala nije Bošnjak”.

Izvor: Sandzacke.rs