Grom joj ubio vola i dvije krave: Stigla pomoć planinki sa Rogozne

0
777
blank
Foto: Senko Župljanin

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i pomoćnik ministra privrede Aleksandar Bogićević obišli su Vukicu Milosavljević, mještanku sela Kašalj na Rogozni, koja je usled nedanvog udara groma ostala bez dve krave i vola – jedinog izvora prihoda koji je imala, saopćeno je iz kabineta gradonačelnika.

“U toj nesreći izgublia je Vukica sve što je imala. Akciju podrške pokrenuo je Novopazarac Hido Muratović i zato smo mi danas ovdje. Grad na čelu sa gradonačelnikom Biševcem zaista želi da pomogne u ovakvoj situaciji a podršku mojim dolaskom daju Vlada Srbije i Ministarstvo“, kazao je pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević.

blank
Foto: Senko Župljanin

Odlukom Gradskog vijeća izdvojena su finansijska sredstva za kupovinu još jednog stočnog grla za Vukicu Milosavljević. Biševac je Vukici uručio i novčanu pomoć svog prijatelja, koji je čuo za njenu tužnu priču.

“Upoznati smo sa situacijom gospođe Vukice. Brinemo o svim svojim građanima i zato smo danas ovde. Grad je izdvojio 200.000 dinara za kupovinu jedne krave, i jednokratnu novčanu pomoć koja će joj olakšati teške životne uslove na Rogozni”, rekao je gradonačelnik Biševac.

blank
Foto: Senko Župljanin

Vukica Milosavljević živi sama, u otežanim uslovima u selu Kašlju, gde je prilaz gotovo nemoguć,a njena kuća od prvog komšije udaljena čak pet kilometara. Ističe da joj je pomoć dobronamjernih ljudi dragocjena i ne krije emocije. 

Hido Muratović, dobrotvor iz Novog Pazara, istakao je da je na licu mjesta zatekao tragičan prizor i ženu u suzama, a da je priča o podršci Vukici pokrenuta jer Novi Pazar misli na sve, pa i na zaboravljene duše.

Izvor: Sandzacke.rs / Grad Novi Pazar