Hadžić: Sraman i za osudu postupak uposlenika Hitne pomoći Berane

0
264
blank
Foto: Facebook

Sraman i za svaku osudu je večerašnji postupak uposlenika službe Hitne pomoći Berane, ocijenio je u objavi na svom Facebook profilu predsjednik Stranke pravde i pomirenja u Crnoj Gori Seid Hadžić reagujući na dešavanja oko pružanja pomoći u tunelu Lokve.

Njegovu reakciju prenosimo u cjelini:

“Po zakonu svako je dužan da, u granicama svojih znanja i mogućnosti, pruži prvu pomoć povrijeđenom ili bolesnom licu dok naša služba Hitne pomoći ostavlja povrijeđenog čovjeka na ulici koji je kasnije i podlegao povredama.

Da se kojim slučajem desila ovakva situacija na tranzitnom putu u drugoj državi, a desio se slučaj u svojoj državi, naša služba Hitne pomoći je trebala da ukaže pomoć povrijeđenom.

Da su bile dvije službe Hitne pomoći na licu mjesta pa da je služba iz Berana ustupila slučaj službi iz Rožaja to bih razumio ali da ostave čovjeka smrtno ugroženog i odvezu se bez grama savjesti je čin koji treba preispitati do detalja i pozvati na odgovornost svakog pojedinca koji je uzrok ovkvog sramnog postupka!

Svaka čast policajcima koji su odreagovali na način da su ubacili povrijeđenog u svoj automobil i odvezli ga do bolnice a sve to nakon što je auto Hitne pomoći iz Berana otišao sa lica mjesta ne ukazavši bilo kakvu pomoć povrijedjenom”, kazao je Hadžić.

blank