Hadžihafizbegović žestoko odgovorio Abazoviću: Smetljaru, ti si polusvijet poput nalogodavaca iz Beograda

0
862
blank

Emir Hadžihafizbegović, popularni bh. glumac, oglasio se na društvenim mrežama povodom današnjih izjava crnogorskog premijera Dritana Abazovića u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici.

Hadžihafizbegović je žestoko odgovorio Abazoviću nazvavši ga bitangom, smetljarom, mrcinom i klošarom. Poručio mu je da su od njega gori samo oni koji su ga pustili da nakon sramotnog govora dođe do Srebreničkog kamena bola i položi cvijeće.

“Bitango, nesorto, smetljaru, mrcino i klošaru Dritane Abazoviću. Mali od kužine fašističke politike. Dobro si danas u Srebrenici smišljeno i namjerno ranio Bošnjake svojim monstruoznim govorom. Gori samo od tebe su oni koji su te pustili da nakon onakve blasfemije i džubraluka od govora nad mezarima počinjenog genocida nad Bošnjacima, dođeš do Srebreničkog kamena bola i tu poližiš cvijeće”, rekao je Hadžihafizbegović.

Abazoviću je poručio da vrati diplomu Univerziteta u Sarajevu uz poruku da u historiju odlazi kao ozbiljan š***k.

“Duboko vjerujem da ćeš vrlo brzo biti proglašen personom non grata u Bosni i Hercegovini. Da Bog da te stigla suza svake srebreničke majke. Ti si zakržljala psihologija i polusvijet kakvi su ti i nalogodavci iz Beograda. Vrati dipolomu sarajevskom Univerzitetu žoharu mali. I izrode. Odlaziš u historiju kao ozbiljan š***k”, zaključio je on.

Izvor: Oslobođenje