Hodžić: Ne potpirujemo Micanovićev štrajk, ali tu smo da podržimo borbu za pravdu

0
798
blank
Foto: PP Media

Štrajk glađu Adisa Micanoića ustalasao je već nemirno političko more na teritoriji opštine Prijepolje.

Dok neki Micanovićev potez vide kao način lične borbe, predstavnici lokalne vlasti krive opozicionu partiju SDP da pospješuje i potpiruje radikalni potez odbojkaškog trenera.

Predsjednik OO SDP-a u Prijepolju, Esad Hodžić, kaže da opozicija nije umiješana u Micanovićevo gladovanje.

“Za našu političku borbu nikad ne bi iskoristili sportiste, a naročito ne djecu. Ali podržavamo svakog ko se bori za pravdu. Komisija treba da snosi krivičnu odgovornost, jer nije vrjednovala rezultate i kriterijume, već je novac dala po političkom nahođenju. To je izazvalo nezadovoljstvo mnogih sportista iz opštine, ali samo se Micanović osmjelio da objelodani kriminalne i korupcione radnje i počne sa štrajkom glađu kako bi ukazao na značaj cijele situacije”, kazao je Hodžić.

On je istakao da je SDP pravi opozicioni predstavnik i da kao takvi skreću pažnju na sve manjkavosti trenutne vlasti.

“Od početka smo ih nazivali nenarodnom vlašću. Brojne afere i problemi su pokazali da smo bili u pravu. Te njihove brojne zakulisane radnje kad tad će epilog dobiti na sudu. Nezadovoljstvo građana Prijepolja je evidentno, mnogo toga se nakupilo, a ništa se ne rešava. Ćutanje i nerad tužilaštva samo će još u većoj meri izazazvati revolt”, izjavio je predsjednik OO SDP iz Prijepolja.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da dve stranke koje su na nacionalnom nivou u čvrstoj koaliciji, u Prijepolju su na dve odvojene strane Hodžić odgovara.

“Mi se ni ovde ne hvatamo za gušu. Svako radi svoj posao. Srazmjerno broju glasova koje smo dobili mi smo trenutno u opoziciji, i tu funkciju časno obavljamo. A vlast će uvijek pronaći opravdanje za svoje loše rezultate, pa tako i ova naša krivi opoziciju za neuspjehe”, naglasio je Hodžić.

On je istakao i da će podržati protesnu šetnju u znak podrške Adisu Micanoviću, ali ne kao političar, već kao čovjek i građanin zajedno sa porodicom i prijateljima.