I dalje bez optužnice protiv policajca osumnjičenog za ubistvo Skarepa

0
1182
blank

Više javno tužilaštvo u Užicu još uvijek nije podiglo optužnicu protiv policajca Raice Beloice iz Tutina, osumnjičenog da je krajem septembra prošle godine ubio Fahrudina Skarepa (22), rečeno je radiju Sto plus u tom tužilaštvu.

“Istraga je i dalje u toku, pa zbog toga ne možemo iznositi više detalja o tom slučaju”, kazali su ovom radiju u užičkom Višem tužilaštvu.

To tužilaštvo preuzelo je prošlog mjeseca slučaj ubistva Fahrudina Skarepa od Višeg tužilaštva u Novom Pazaru, a na osnovu odluke Apelacionog tužilaštva iz Kragujevca.

Kako prenosi radio Sto plus, oni su u nekoliko navrata, zvaničnim putem, upućivali pitanja Apelacionom tužilaštvu zbog čega je predmet delegiran užičkom Višem tužilaštvu, ali nisu dobili nikakav odgovor.

Policajac Raica Beloica osumnjičen je da je u noći između 29. i 30. septembra prošle godine, dok je bio u patroli u blizini sela Dolovo, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.