I Sandžaklije u Sarajevu na mitingu podrške Erdoganu (FOTO)

0
1222
blank
Foto: Facebook/klix.ba

Više od deset punih autobusa građana iz Novog Pazara, Sjenice i Tutina zaputilo se rano jutros u Sarajevo na skup podrške turskom predsjedniku Recepu Tayyipu Erdoganu.

Put autobisima organizovale su Sandžačka demokratska partija i SDA Sandžaka, koje čine vlast u gradovima Novi Pazar, Tutin i Sjenica.

blank
Foto: Facebook

Kako saznaje Tanjug, iz Novog Pazara u organizaciji Sandžačke demokratske partije krenulo je pet autobusa, a SDA Sandžaka organizovala je također pet autobusa.

Iz Sjenice su put Sarajeva jutros krenula dva autobusa na skup podrške turskom predsjedniku, iz Tutina tri autobusa, dok su iz Prijepolja i Priboja krenulo dva autobusa.

blank
Foto: Facebook

Na transparentu kojim su u Sarajevu dočekali Erdogana pisalo je “Novi Pazar pozdravlja vođu!“

Blizu 15.000 posjetilaca u Zetri je ovacijama ispratilo obraćanje, prvo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, a potom i predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

blank
Foto: Facebook

Izetbegović je pozvao turske birače da daju podršku Erdoganu na izborima 24. juna, naglašavajući jake veze između BiH i Turske.

Erdogan je govorio duže od 30 minuta i za to vrijeme je naglasio dostignuća AK partije te ciljeve za koje se zalaže, uz poruku Evropi da su pali na ispitu demokratije, za razliku od BiH.

blank
Foto: klix.ba