Ibrahimović: Jasno je da se nova vlada neće moći formirati bez BS

0
332
blank
Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) predala je listu za parlamentarne izbore 11. juna pod nazivom “Jasno je”.

Nosilac izborne liste je lider te stranke Ervin Ibrahimović. On je nakon predaje liste kazao da će BS na junskim izborima postići najbolji rezultat od osnivanja.

“Jasno je da se nova vlada neće moći da formira bez BS”, poručio je lider te stranke.

Kaže da se Bošnjačka stranka zalaže za afirmaciju i zaštita prava i tradicije bošnjačkog naroda, za EU put i za ravnomjeran razvoj Crne Gore.

“Svako koaliranje sa drugim partijama će biti na ovim principima i Crna Gora će biti bolje sa BS”, zaključio je Ibrahimović.

On je na svom Twitter nalogu kazao da se na listi nalazi 81 kandidat koji, kako je istakao, predstavljaju snažan spoj mladosti, iskustva, kompetencija, hrabrosti i časti.

“Ponosan sam na svakog od njih a posebno na zajedništvo svih nas. Sigurni da smo do sada uradili mnogo posla na zaštiti i afirmaciji prava, kulture i tradicije Bošnjaka te trasiranju euroatlanskog puta Crne Gore kao i stvaranju uslova za snažniji ekonomski razvoj posebno sjevera države i još jače nastavljamo u istom pravcu uz fokus na privredni razvoj”, poručio je Ibrahimović.

Dodaje da Bošnjačka stranka vodi ispravnu politiku, te da u današnjim političkim nejasnoćama Bošnjačka stranka ima jasnu i preciznu viziju.

“I da građani takvu politiku i viziju prepoznaju što će, JASNO JE, rezultirati najboljim rezultatom Bošnjačke stranke do sada”, zaključio je lider Bošnjačke stranke, prenosi Pobjeda.