Ibrahimović: Odnosi BiH i Crne Gore primjer u regionu, imamo šta da ponudimo jedni drugima

0
183
blank
Foto: gov.me

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Ervin Ibrahimović izjavio je u petak u Sarajevu da su odnosi Bosne i Hercegovine i njegove zemlje primjer u regionu, ali da ima prostora za njihovo unapređenje.

On je danas posjetio Regionalni ured Agencije Anadolija za Balkan u Sarajevu i tom prilikom izjavio da poput mnogih svojih sugrađana uvijek rado posjećuje BiH i njen glavni grad.

“Uvijek rado dođemo u BiH, uvijek rado dođemo u glavni grad Sarajevo i lijepo se osjećamo. Dobri bilateralni odnosi između BiH i Crne Gore su primjer u regionu. Kao što znate, BiH i Crna Gora potpisale su sporazum o granicama tako da smo lijep primjer o regionu da države nemaju otvorena pitanja. Mogu s ponosom da kažem da je to zahvaljujući odgovornoj politici rukovodstva dvije države”, izjavio je Ibrahimović.

Dodao je da bilateralni i prijateljski odnosi BiH i Crne Gore uvijek imaju prostora za unapređenje, prije svega na ekonomskom polju.

“Iako su bilateralni odnosi izvanredni, moramo ih jačati na polju ekonomije. Mislim da dvije države imaju jedna drugoj šta da ponude. Tako da ako spojimo dobre i prijateljske odnose, tradicionalne odnose i potencijale koje ove dvije države imaju, ima prostora i kao potpredsjednik Vlade, pozivam moje kolege iz BiH da još jače sarađujemo, a sve u pravcu dobrobiti građana obiju država”, rekao je Ibrahimović.

Ukazao je na i značaj BiH kada je u pitanju crnogorski turizam.

“Mislim da to možemo još da unaprijedimo. Ovom prilikom pozivam građane BiH da nas opet posjete i zimi. U Crnoj Gori ima više organizovanih proslava Nove godine i drugih manifestacija, a znam da će na ljeto doći još veći broj bh. turista”, rekao je Ibrahimović.

Potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Crne Gore Ervin Ibrahimović u četvrtak je u Sarajevu zajedno s ministrom komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojinom Mitrovićem potpisao Memorandum o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore.

Izvor: Anadolija