Imamović: Rekonstrukciju postojeće Bolnice licemjerno nazivaju “izgradnjom Kliničkog centra”

0
324
blank

Početak radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice u Novom Pazaru biće ozvaničen danas sa početkom u 15 časova.

Kako je najavljeno iz Predsjedništva, ovoj ceremoniji će, u okviru obilaska Raškog okruga, prisustvovati i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović ocijenio je da početak radova na dogradnji i rekonstrukciji Opšte bolnice u Novom Pazaru pozitivan, ali premali korak, i da to predstavlja samo “mrvice sa stola u odnosu na sve ono što je obećavano građanima Sandžaka u prethodnih pet izbornih ciklusa”.

blank

Izrazio je očekivanje da najavljena rekonstrukcija idogradnja Opšte bolnice neće trajati u nedogled uz poruku da građani Sandžaka zaslužuju puno više od nečeg što “u naslovu licemjerno nazivaju izgradnjom Kliničkog centra”.

“I pored toga, zbog velikih potreba građana, nadam se da ova rekonstrukcija neće trajati u nedogled kako smo i navikli. Sa pravom svi možemo biti ljuti što nakon decenije najava izgradnje Kliničkog centra, moramo se zadovoljiti rekonstrukcijom postojeće Bolnice, koju u naslovu licemjerno nazivaju ‘izgradnjom Kliničkog centra” u nadi da ćemo progutati i ovu laž i obmanu’.

Novi Pazar jeste glavni grad i centar Sandžaka, njemu gravitiraju svi koji žive ovdje i zato se moraju stvoriti svi uslovi i kapaciteti da se u prvom sljedećem koraku zaista izgradi pravi Klinički centar jer su ga građani Novog Pazara i Sandžaka do sada platili višestruko, što preko poreza, što na razne druge načine”, istakao je Imamović.

Izvor: Sandzacke.rs