Inaugurisan reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić

0
478
blank
Foto: Anadolija

Polaganjem zakletve i preuzimanjem menšure reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić i formalno je stupio na dužnost. On je poručio da pomirenje treba da obuhvati sve elemente crnogorskog društva. Ceremoniju je direktno prenosio Javni servis RTCG.

Ceremoniji su prisustvovale brojne delegacije islamskih zajednica iz regiona, a prisustvovao je i turski reis.

U svom govoru Fejzić je kazao da je upravljanje Islamskom zajednicom u Crnoj Gori koliko velika čast toliko je i veliki emanet pred bogom članovima zajednice i društva u cjelini.

On je dodao da će uvijek biti zahvalan onima koji pohvale njegove postupke a, kako je kazao, još više onima koji mu ukažu na greške.

“Trudićemo se da razumijemo druge i drugačije kako bi drugi razumjeli nas. Jedinstvo je ključni oslonac opstanka i napretka u našim različitostima a ujedno i valjan zalog za budućnost naše djece. Kada govorimo o pomirenju u crnogorskom društvu prema našem viđenju to pomirenje treba da obuhvati sve elemente našeg društva na način da se svaki član osjeća ne samo sigurnim već i počašćenim što pripada ovom društvu. Islamska zajednica je tu gdje je bila na dobro sa svakim u loše ni sa kim”, kazao je Fejzić.

blank
Foto: TVCG/printscreen Foto: TVCG/printscreen

Rifat ef. Fejzić u novembru prošle godine ponovo je izabran za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori, na Izbornoj skupštini Posebnog izbornog tijela za izbor reisa održanoj u Podgorici.

Kao kandidat dvanaest medžlisa i jedini kandidat za reisa, Rifat ef. Fejzić tajnim glasanjem dobio je tada 45 glasova od 47 prisutnih članova izbornog tijela koje čine članovi Sabora, Mešihata i Islamskog vijeća Islamske zajednice u Crnoj Gori.

Rifat Fejzić funkciju reisa obavlja od 2003. godine. Završio je islamski fakultet Univerziteta Dokuz Eylul u Izmiru. Govori i turski jezik. Oženjen je i otac troje djece.

Izvor: RTCG