INCIDENT U NOVOM PAZARU! Halil Emrović nasrnuo na Rasima Ljajića zbog vojnog zemljišta!

0
6936

Kontroverzni novopazarski biznismen Halil Emrović napao je Rasima Ljajića, potpredsjednika i ministra u Vladi Srbije, u jednom kafiću u Novom Pazaru, piše “Alo!”.

O incidentu koji je izazvao lokalni tajkun za koga je cijela srpska javnost čula nakon skandaloznih fotografija sa proslave rođendana tužioca Stanislava Dukića obavještena je i policija, ekskluzivno saznaje list “Alo!”.

Incident se, prema saznanjima ovog lista, dogodio prošle nedelje, a povod je zemljište za gradnju stadiona u Novom Pazaru koji lokalna samouprava želi da kandiduje u okviru projekta gradnje reprezentativnih sportskih objekata u regionalnim centrima u Srbiji. To zemljište bilo je u vlasništvu Vojske Srbije, koja ga je ustupila policiji, a nalazi se u blizini Emrovićevog hotela.

blank
Foto: Telegraf.rs

Prema riječima dobro obavještenih izvora “Alo!” iz Novog Pazara, tajkun je bacio oko na tu parcelu koja ima oko 50 hektara i na sve načine želi da je prisvoji. Kada je čuo da opština namjerava da otkupi plac kako bi se na njemu gradio novi gradski stadion, Emrović se jako razbjesneo, pa je, prema pisanu ovog lista, na sve načine pokušao da to osujeti.

Pošto mu to nije uspjelo, prošle srijede pokušao je i lično da se obračuna sa Ljajićem koga je targetirao kao ministra iz Novog Pazara i lidera SDP-a koji drži lokalnu vlast.

blank
Parcela na koju je Emrović bacio oko

Prema izvorima bliskim istrazi, Emrović je duže vrijeme pokušavao da dođe u kontakt sa Ljajićem kako bi mu zaprijetio da odustane od tog zemljišta, a kada je saznao da ministar sjedi u jednom lokalu u Novom Pazaru, pojavio se tamo u pratnji jednog svog batinaša.

Emrović i njegov čovjek pokušali su grubim i neprimjerenim riječima da “ubijede” ministra da odustane od gradnje stadiona na zemljištu koje oni već vide kao svoje. Pošto ni Ljajić nije bio voljan da tako lahko odustane od projekta i potčini se zahtjevima lokalnog tajkuna, došlo je do svađe nakon čega je o cijelom slučaju obavještena Policijska uprava u Novom Pazaru.

blank
Screenshot/Instagram

Prema pisanju lista “Alo!”, Emrović je, osim toga što se često dovodi u vezu sa krijimčarenjem narkotika iz Turske, u Novom Pazaru poznat i kao vrlo bogat čovjek. Prošle godine je u tom gradu otvorio ekskluzivni hotel, a događaju je prisustvovala udovica Željka Ražnjatovića Arkana, pjevačica Ceca.

Prema medijskim napisima, Emrović je tokom akcije “Sablja” 2003. godine pobjegao na Kosovo pošto je imao saznanja da se nalazi na spisku za hapšenje.

Izvor: Alo.rs