Iz budžeta 46 miliona dinara: Novi Pazar raspisao konkurs za medijske projekte

0
196
blank

Gradsko vijeće Novog Pazara raspisalo je danas Konkurs za sufinansiranje projekata koji će biti u javnom interesu u oblasti javnog informisanja u medijima za ovu godinu, za šta će iz budžeta biti izdvojeno 46 miliona, dva miliona dinara manje nego u prošloj godini.

Konkursom je predviđeno sufinansiranje sadržaja namijenjenih za televiziju, radio, internet portale i štampane medije, a najmanji iznos sredstava koji se može odobriti po projektu iznosi 200 hiljada dinara, a najveći 45 miliona dinara.

Medijski sadržaji treba da doprinesu istinitom, nepristrasnom i potpunom informisanju svih građana Novog Pazara, a u konkursu je detaljno navedeno 15 prioritetnih oblasti kojima bi predloženi projekti trebali da se bave.

Pored toga, sastavni dio konkursa su i kriterijumi na osnovu kojih će biti ocjenjivani pristigli prijedlozi projekata.

Konkurs se raspisuje za sprovodenje projekata u trajanju od najviše godinu dana, a rok za dostavljanje projekata je 25. januar 2023. godine.

Gradsko vijeće Novog Pazara pozvalo je zainteresovane medijske stručnjake, novinarska i medijska udruženja da u narednih 10 dana predlože članove konkursne komisije, koja će ocjenjivati pristigle projekte, prenosi Radiostoplus.com.