IZNENAĐUJUĆE! Ugljanin Kurtiju predložio da Srbi na Kosovu imaju prava kao Srbi u BIH

0
312
blank
Foto: sda.rs

Kosovski premijer Albin Kurti primio je danas u Prištini političke predstavnike bošnjačke i albanske zajednice iz Sandžaka i Preševske doline, saopćeno je iz ureda za odnose sa medijima premijera Kosova.

Delegaciju SDA Sandžaka predvodio je Sulejman Ugljanin, a unjegovoj pratnji bili su i dvoje poslanika ove stranke u Skupštini Srbije, Enis Imamović i Selma Kučević.

Sa predstavnicima SDA Sandžaka i Partije za demokratsko djelovanje (PDD) razgovarano je i o sastavnim elementima evropskog prijedloga za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije.

blank
Foto: sda.rs

“Danas smo sa Šaipom Kamberijem, narodnim poslanicima SDA Sandžaka i delegacijom Albanaca Preševske doline u Prištini razgovarali sa premijerom Republike Kosovo Albinom Kurtijem, koji nas je upoznao sa osnovnim principima evropskog prijedloga za normalizaciju odnosa između Kosova i Srbije.

Složili su se da za trajni mir i sigurnost na Zapadnom Balkanu treba postojati simetrija prava, a ne privilegovan pristup manjina ili zajednica. Naš zahtjev je reciprocitet prava sa Srbima u Republici Kosovo i Srbima u Bosni i Hercegovni”, objavljeno je na službenom Instagram nalogu predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

blank
Screenshot: Instagram/Dr. Sulejman Ugljanin

Izvor: Sandzacke.rs