Izrečena presuda za Šemkovu pogibiju

0
975
blank
Foto: Facebook

Sudsko vijeće Višeg suda u Novom Pazaru osudilo je na dvije godine zatvora Fadilja Prelića iz Tutina, zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je oktobra 2017. godine poginuo tadašnji predsjednik tutinske opštine Šemsudin Kučević, objavio je Danas.

Ovaj dnevni list piše da se u presudi, koju je pročitao sudija Spasoje Čorbić, navodi da je vještačenjem utvrđeno da je prilikom udesa, optuženi Prelić bio u alkoholisanom stanju sa 0,71 promila alkohola u krvi, da se kretao brzinom 67,8km/h, da nije bio sposoban za bezbjednu vožnju i da se nije pridržavao saobraćajnih propisa, prenosi Radiostoplus.com.

Nesreća se dogodila u mjestu Mađare, na putu Novi Pazar-Tutin.

Prelić je upravljao vozilom marke “škoda“, na čijem zadnjem sjedištu se nalazio Kučević, koji je, od zadobijenih povreda grudnog koša, ubrzo preminuo u novopazarskoj Opštoj bolnici.

blank

U toku glavnog pretresa odbrana je pokušavala da ospori tvrdnje da Prelić nije bio u alkoholisanom stanju. Izricanju presude nisu prisustvovali ni optuženi, niti njegova odbrana.

Prvostepena presuda je donijeta samo desetak dana prije navršavanja četiri godine od Kučevićeve pogibije.

On je skoro dvije decenije bio predsjednik opštine Tutin i jedan od najbližih saradnika predsjednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

Izvor: Danas/Radiostoplus.com