Jahja Fehratović: Dobićemo molitveni prostor u skupštini

0
550
blank

Zastupnik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović izjavio je danas da će poslanici u Skupštini dobiti svoj molitveni prostor, što je jedinstveni primjer u cijeloj Evropi.

Fehratović je u dijelu sjednice u kojem zastupnici od nadležnih traže objašnjenja postavio pitanje Ministarstvu prosvjete koji se odnosi na tumačenje Zakona o visokoškolskom obrazovanju prema kojem je studentima Univerziteta u Novom Pazaru uskraćeno pravo na molitveni prostor.

“Ukoliko imamo recimo Kembridž i Oksford koji imaju kapele, ukoliko imamo Sankt Petersburg koji ima svoj molitveni hram, ukoliko u našoj državi imaju molitveni prostor u svim mogućim institucijama, evo čak i ovdje u Narodnoj Skupštini, zahvaljujući prije svega dobrim odnosima i razumjevanju između rahmetli akademika Muftije Zukorlića i rukovodstva skupštine, o čemu je predsjednik Dačić govorio na komemoraciji, dobićemo svoj molitveni prostor“, rekao je Fehratović.

On je naveo da 15 novozaposlenih policajaca u Novom Pazaru – devet srpske, a šest bošnjačke nacionalnosti, ne odražava realnu sliku, naročito što je prethodno u poreskoj upravi zaposleno devet radnika od kojih su svi Srbi.

Izvor: Beta