Jedan sasvim slučajni susret u Sarajevu

0
965
blank
Foto: SDA Sandžaka

Slučajni susret i fotografisanje predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i generalnog sekretara SDA Sandžaka Ahmedina Škrijelja u hodniku sarajevske Vijećnice, na društvenim mrežama ove stranke uporno se želi javnosti prikazati kao nekakav, kako se navodi, “razgovor značajan za Sandžak i sve Bošnjake”.

Međutim, riječ je kurtoaznom gestu Bakira Izetbegovića, koji nakon svečanosti u Vijećnici, nije odbio nikog ko je poželio da se fotografiše sa njim i suprugom mu Sebijom.

Škrijelj ovu fotografiju želi predstaviti kao neki svoj veliki uspjeh, kao i onu sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, nastalu iste večeri također u hodnicima sarajevske Vijećnice.

Očito se radi o paničnoj potrebi SDA Sandžaka da javnosti pokaže kako je u njihovim odnosima sa SDA u BiH sve u redu, iako se dobro zna da ti odnosi odavno nisu dobri i da Sulejman Ugljanin i ostali funkcioneri tzv. proalbanskog krila ove stranke nisu dobrodošli i rado viđeni u Sarajevu i da je Škrijelj već nekoliko puta naišao na zatvorena vrata pokušavajući da zakaže sastanke sa Halidom Genjcem, generalnim sekretarom SDA BiH i ostalim funkcionerima ove stranke.

POVEZANI TEKST: U sarajevskoj Vijećnici obilježen Dan Bošnjaka

Kako Sandžačke novine saznaju, predstavnici SDA Sandžaka zahtjevali su od organizatora svečanosti mjesto u prvom redu za generalnog sekretara stranke Ahmedina Škrijelja, ali je on “preko veze” završio jedva u trećem redu. Organizatori su bili u čudu kako se neko tek tako nudi da sjedi u prvom redu.

Prisustvo delegacije SDA Sandžaka na manifestaciji svečanog obilježavanja Dana Bošnjaka u sarajevskoj Vijećnici ostalo je neprimjetno, pa se sada pojedinci iz ove stranka nadčovječanski trude da objavama na društvenim mrežama svoju posjetu Sarajevu prikažu bitnom.

No, izgleda da iznenadno konvertiranje šefa delegacije SDA Sandžaka iz velikog Albanca u velikog Bošnjaka nije uspjelo prevariti sarajevske domaćine.

Izvor: Sandzacke.rs