Jeromonah Gavrilo: Neistina je da SPC blokira radove na putu Novi Pazar-Tutin

0
828
blank

Nedavno je iz krugova jedne političke strukture u tutinskoj opštini putem lokalnog medija plasirana informacija da Srpska pravoslavna crkva (SPS) navodno blokira rekonstrukciju dionice puta Novi Pazar-Tutin koja prolazi uz zemljište koje pripada manastiru ove vjerske zajednice.

Jeromonah Gavrilo Božinović iz manastira Đurđevi Stupovi, u izjavi za Sandžak TV, odbacio je takve navode kazavši da je riječ o neistini i zloupotrebi imena ovog manastira.

“Nikada se niko nije obratio manastiru za tako nešto, niti u pisanoj, niti u usmjenoj formi, niti ja znam da se tamo izvode neki radovi i da se radi nešto. To je jedna velika neistina i zloupotreba imena manastira Đurđevih Stupova da neko govori ime manastira za nešto što je od opšteg interesa. Meni je izuzetno zadovoljstvo ako možemo da pomognemo i gradu i građanstvu, a ako nešto ne možemo da pomognemo, pa nećemo onda da odmažemo”, istakao je Jeromonah Božinović.

Radovi na rekonstrukciji putnog pravca Novi Pazar-Tutin u punom su jeku, a izvođač radova vrijednih 24 miliona eura je turska kompanija TAŞYAPI. 

blank
Screenshot: SANA

Vremenski uslovi, kao i uslovi na terenu pogoduju za izvođenje svih planiranih radova, a rok za završetak je jun 2022. godine. No, nakon nedavnog sastanka predsjednika Turske i Srbije Aleksandra Vučića i Recepa Tayyipa Erdoana u Ankari potencirano je skraćenje završetka radova do septembra 2021. godine.

Tokom izvođenja radova ovaj putni pravac je u potpunosti zatvoren za saobraćaj, te se do završetka ovih radova sav protok robe i putnika vrši preko putnog pravca koji prolazi preko Ribarića.

U vremenu poslije 17 sati, kada se radovi ne izvode, kompanija TAŞYAPI  dozvolila je protok saobraćaja kako bi lokalnom stanovništvu olakšala životne uvjete dok radovi traju.

Izvor: Sandzacke.rs/SANA