Jusufović: Orkestrirana kampanja beogradskih tabloida protiv ministra Ljajića

0
589
blank

“Evidentno je da je posljednjih nekoliko mjeseci na snazi orkestrirana kampanja na sve ono što je i što i dalje radi potpredsjednik Vlade Rasim Ljajić”, ocijenio je član predsjedništva Sandžačke demokratske partije (SDP) Mirsad Jusufović reagujući na tekst Srpskog Telegrafa pod naslovom “Ko će prvi izdati Vučića”.

“Tri stranke koje su deo vladajuće koalicije (koju čini osam partija) i čiji su funkcioneri postavljeni na visoke državne funkcije intenzivno sarađuju sa stranim ambasadama. Izvori Srpskog telegrafa upućeni u politička, ali i bezbednosna pitanja tvrde da najveću opasnost po vlast predstavlja jedna partija koja je zahvaljujući saradnji sa naprednjacima dobila čak i mesto u Vladi Srbije i koja je toliko vezana za jednu od ambasada da je spremna da urade sve što od nje traže stranci”, navodi se u tekstu Srpskog Telegrafa.

U tekstu su pored fotografije Rasima Ljajića objavljene i fotografije ministara Ivice Dačića, Aleksandra Vulina, Nenanda Popovića i biznismena Bogoljuba Karića.

Jusufović je istakao da o Rasimu Ljajiću najbolje govore njegova djela i kontakti koje je Srbija uspostavila sa brojnim zemljama zahvaljući upravo njemu.

On je dodao da je Ljajić najzaslužniji za potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Turskom, uspostavljanju ekonomskih odnosa sa turskim privrednicima i dovođenju investija u Srbiju.

“Ko malo bolje prati politiku može da primeti da je u poslednjih nekoliko mjeseci na snazi orkestrirana kampanja nekakovih petparačkih medija kojima se pokušava diskreditovati politika Rasima Ljajića. O njemu najbolje govore njegova djela. Najzaslužniji je za uspostavljanje kontakata sa Saudijskom Arabijom s akojom niko ni u bivšoj Jugoslaviji nije imao kontakte. Predsjednik Azerbejdžana je veliki prijatelj sa Ljajićem i zahvaljujući tome mi sa tom državom imamo odlične odnose. Da ne objašnjavam koliko je Ljajić zaslužan za odnose sa Turskom koji nisu nikada bili bolji”, kazao je Jusufović, prenosi portal RTV Novi Pazar.