Kačaru smanjena kazna za ranjavanje policajca

0
1305
blank
Foto: Facebook

Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Novom Pazaru i smanjio kaznu Dženanu Kačaru (36) sa 11 godina i šest mjeseci na sedam godina i osam mjeseci zatvora zbog toga što je septembra 2017. godine pokušao da ubije policajca na dužnosti Dragana Čekanovića, saznaje radio Sto plus.

U pravosnažnoj presudi, koju je donijela sudija Olivera Bojović, navodi se da su delimično usvojene žalbe branilaca okrivljenog i to u djelu o visini kazne, dok je Kačar proglašen krivim za izvršenje krivičnih djela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno nošenje oružja.

U obrazloženju zbog čega je kazna smanjena sudija je navela da je teško ubistvo ostalo u pokušaju, kao i da ustrelnom ranom trbuha kod Čekanovića nije oštećen važan dio tijela ili organ, niti mu je prouzrokovana trajna nesposobnost za rad ili mu je teško narušeno zdravlje.

“Apelacioni sud je, uvažavajući žalbe branilaca okrivljenog, preinačio prvostepenu presudu tako što je za teško ubistvo u pokušaju utvrdio kaznu zatvora u trajanju od sedam godina, a za delo nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja zadržao kao pravilnu kaznu zatvora od dve godine i osudio ga na jedinstvenu kaznu od sedam godina i osam mjeseci zatvora”, navodi se u presudi.

blank
Foto: Facebook

Kačar je osuđen jer je uvečer, 7. septembra 2017. godine, dok je sjedeo u bašti jednog kafića u Ulici Stefana Nemanje u Novom Pazaru, pucao iz pištolja i pogodio u stomak Čekanovića koji je sa kolegom bio u patroli.

On je nakon toga pištolj sakrio, a policiji je ispričao da je neko pucao u njega, ali da je slučajno pogođen policajac. Međutim, pregledom snimaka sa video nadzora utvrđeno je da je Kačar pucao u policajca.

Motiv zbog kojeg je pucao u policajca ostao je nepoznat, a napadač je tokom istrage i suđenja govorio da Čekanovića ne poznaje, da nije hteo da puca u njega i da se kaje zbog svega.

Policajac se od zadobijenih povreda oporavljao nekoliko nedelja na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Izvor: Radio Sto plus