Kamberi nakon prijetnji hapšenjem u Skupštini: “Sa mnom ili bez mene, Kosovo će ostati nezavisno”

0
399
blank
Foto: Partia për Veprim Demokratik

Zahtjev da bude uhapšen zato što je u Skupštini Srbije rekao da je Kosovo nezavisno, narodni poslanik iz Bujanovca Šaip Kamberi uporedio je s inkvizicijom i spaljivanjem na lomači.

“Ako smo pogriješili sa puštanjem Albina Kurtija iz zatvora, nemojmo pogriješiti što nismo uhapsili Šaipa Kamberija”, izjavila je jučer, na sjednici parlamenta na kojoj se raspravljalo o dijalogu Kosova i Srbije, poslanica Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović.

“Ako to nije moguće, pomerićemo ga odavde“, rekla je ona, prenosi Alo.rs.

“Kada je Kosovo u pitanju, inkvizicija je uzela maha u Srbiji, pa se oni koji otvoreno govore o kosovskoj realnosti nazivaju izdajnicima ili neprijateljima Srbije“, naveo je Kamberi za portal Bujanovačke.

On je regovao nakon što je poslanica Socijalističke partije Srbije Snežana Paunović zatražila njegovo hapšenje zbog izlaganja na posebnoj sjednici Skupštine Srbije posvećenoj Kosovu i Metohiji, kada je rekao da je Kosovo nezavisno, prenosi Beta.

Kamberi kaže da je tokom svog govora o Kosovu samo istakao neophodnost vođenja politike s realnim ambicijama.

“Gospođa Paunović želi da uhapsi poslanika koji na sjednici parlamenta, uživajući slobodu mišljenja i izražavanja koju ‘garantuje’ Zakon o Skupštini, zahtijevao vođenje politike suočavanja sa stvarnošću“, kaže Kamberi.

Umjesto toga, u parlamentu, kako je naveo, “djeluje inkvizicija“.

“Ako govoriš istinu, prijete da će te spaliti na lomači. Ovo je tražila narodna poslanica Paunović, potpredsjednica parlamenta“, rekao je Kamberi.

On je poslanike u Skupštini Srbije uporedio s onima koji su osudili Đordana Bruna za jeres, pod optužbom da je “porekao fundamentalne katoličke doktrine“.

“To sada rade i srpski poslanici. Žao mi je zbog njihove tvrdoglavosti u odbacivanju realnosti oko Kosova. Srpska politika prema Kosovu i dalje ostaje dogmatska i nerealna“, naveo je Kamberi.

Kamberi je na Facebooku ukazao da je prijetnja hapšenjem uslijedila nakon njegovog prethodnog govora o Kosovu u Skupštini Srbije.

“Sa mnom ili bez mene zemlja nastaviti da se okreće. Sa mnom ili bez mene, Kosovo će ostati nezavisno”, naveo je Kamberi na Facebooku, piše Alo.rs.