Katnić: Nisam uhapsio Dritana Abazovića zbog opstrukcija u MUP-u

0
521
blank
Screenshot

Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić žestoko je optužio odlazećeg premijera Dritana Abazovića da je imao veze škaljarskim organizovanim klanom i da ga – zbog jakih opstrukcija u Ministarstvu unutrašnjih poslova – nije uhapsio, piše Pobjeda.

Gostujući sinoć na TV Prva, Abazović je optužio Katnića da je, dok je bio glavni specijalni tužilac, “štitio kriminalce” te ponovio optužbe i na račun bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, tvrdeći da je ovaj “na vrhu piramide organizovanog kriminala u Crnoj Gori”.

Katnić u izjavi za Pobjedu, Abazovića optužuje za veze sa organizovanim kriminalom, tvrdeći da postoje, do stepena osnovane sumnje, podaci da je Abazović otkrivao visokopozicioniranim članovima škaljarskog klana namjere Vlade i drugih državnih službenika o smjeni glavnog specijalnog tužioca i kadrovima koji se planiraju u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Koliko sam štitio kriminalce, govore moji rezultati – podignuto je 90 optužnica protiv 400 pripadnika organizovanih krimalnih grupa. Stoji, međutim, činjenica da nijesam uhapsio člana škaljarskog klana koji se zove Dritan Abazović. Do stepena osnovane sumnje se može kostatovati da je Abazović ovoj grupi davao podatke o namjerama Vlade i drugih državnih službenika kada će biti smijenjen glavni specijalni tužilac i koje će kadrove postaviti u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Štitio ih gdje god je stigao”, naveo je Katnić.

Ističe da nije realizovao taj zadatak zbog ozbiljne opstrukcije Abazovićevih kadrova u MUP-u koji su ga obavještavali o svim dokazima koji su postojali protiv njega o vezama sa kriminalnom grupom.

“Međutim, duboko vjerujem da će doći dan kada će svi odgovarati za učinjeno, pa i gospodin Abazović. Uostalom, za sličan ili isti oblik podstrekavanja koji u dužem periodu čini Abazović prema meni, određene osobe danas odgovaraju u Hagu”, kazao je Katnić.