Kome i zašto smetaju nezavisne Sandžačke novine?

0
1244
blank

Autor: Redakcija Sandžačkih novina

Zbog svog nezavisnog djelovanja i odbijanja da budu samo stranačka ispostava, Sandžačke novine su ovih dana pretrpjele težak hakerski napad, osmišljen i izveden u koordiniranoj akciji više političkih subjekata.

Prema informacijama do kojih smo došli, u cilju rušenja i preuzimanja Sandžačkih novina u proteklom periodu održano je nekoliko tajnih sastanaka određenih političkih faktora.

Očigledno da nezavisna uređivačka politika Sandžačkih novina žestoko smeta određenim političkim krugovima u Sandžaku, naviklim da mediji apriori moraju služiti njihovim stranačkim interesima i političkoj propagandi.

Sandžačke novine skupo plaćaju svoja nastojanja da budu jedan od rijetkih nezavisnih medija u regiji Sandžaka gdje su na medijskoj sceni prisutna stranačka informativna glasila triju dominantnih političkih partija, kao što su RTV Novi Pazar, portal Sandžak haber (SDP), Sandžak TV, portal Sandžak Press (BDZ Sandžaka) i Sandžačka TV mreža (SDA Sandžaka).

Svoju nezavisnu uređivačku politiku, koja je van uticaja bilo koje političke stranke, Sandžačke novine dokazale su nizom tekstova, što je ogromna većina posjetilaca našeg portala prepoznala i sa oduševljenjem dočekala, a što je u krajnjoj liniji presudno uticalo na ogromnu popularnost koje su Sandžačke novine dobile i svakodnevno dodatno dobijaju, ne samo na ovom području, već i u regionalnim okvirima i u sandžačkoj dijaspori širom svijeta.

Ovih dana, napadu na Sandžačke novine priključile su se i određene osobe iz sfere društveno-političkog života Sandžaka kojima je naš portal u proteklom periodu vrlo često pružao medijski prostor i pažnju. Ti pojednici, kako saznajemo, iskoristili su prekid u radu našeg portala kako bi javnost ubijedili da je ovo definitivni kraj ovog medija navodeći da se isti svojim tekstovima, prema njihovom shvatanju i ocjeni, “duboko kompromitovao”.

Tokom svog sedmogodišnjeg postojanja, portal Sandžačke novine je preživio više pokušaja gašenja, ali je iz svih tih nasrtaja izlazio kao pobjednik,  pa tako i ovoga puta, kada je definitivno izvojevana sloboda ovog medija.

Protivnici nezavisnih i slobodnih Sandžačkih novina nikako da shvate da svojim podrivačkim aktivnosti prema ovom mediju samo jačaju njegovu hrabrost i odlučnost da opstane i preživi, ne samo njihove nasrtaje, već i mnogo veće izazove.