Kome smeta Crna Gora?

0
1166
blank
Foto: Facebook

Piše: Bojana Vatić 

Kome smeta Crna Gora?

Smeta onima kojima je Crna Gora pružila dom, egzistenciju i život.

Smeta onima koji su dijelili Bosnu.

Smeta onima koji slave pobjedu novog gradonačelnika Banja Luke Draška Stanivukovica mladog četnika sa vjerom u boga i Karadžićem u srcu.

Smeta onima koji su četiri godine ispaljivali granate na Sarajevo i onima koji su na opsadu grada Heroja ćutali.

Smeta onima koji negiraju genocid u Srebrenici.

Smeta onima koji su pravili požare po Jugoslaviji a danas prekopavaju crnogorske grobove, prekrajaju istoriju i uništavaju antifašističke spomenike.

Smeta udomljenima, izbeglicama u Crnoj Gori onima koji su se odrekli sebe, prinoseći sopstvenu ličnost kao žrtvu na oltar boginje nacije, nastavljajući da šire pustoš oko sebe, nastojeći da i sve druge prinesu na isti žrtveni oltar, da ih prevedu u ništavilo i nepostojanje.

Smeta populistima, nacionalistima, šovinistima fašistima, srpskoj crkvi i njihovim lažnim vjernicima koji su obesmislili i vjeru i boga kojeg su im puna usta a duse i glave prazne.

Smeta srbijanskoj radikalsko-četnickoj vlasti i “demokratskoj” opoziciji latentnih nacionalista, mrzitelja Crne Gore i njihovih glasača koji podržavaju promjene u Crnoj Gori i četnicko-litijašku novu vladu a slično nesto očekuju i u Srbiji.

Smeta im Crna Gora koja je svoju istoriju iscrtala zlatnim slovima!

Negiraju Crnu Goru oni koji koketiraju sa nacionalizmom 30 godina u Srbiji.

Smeta poraženima, revizionistima, nacoš-akademicima, pjesnicima od naroda, narikačama od pjesnika, popovima, ratnim profiterima, trovačima, novokomponovanim lajt četnicima, novoformiranoj vladi Crne Gore čije pristalice, slave pobjedu “oslobođenja” Crne Gore od sebe same uz srpske zastave i četničke i kosovske pjesme.

Smeta onima koji su se odrekli slobode i zbog njihovog kukavičluka postali okoreli nacionalisti.

Velikosrspki nacionalisti!

To su ništavila, sablasti, aveti i ljušture u ljudskom obličju koji su se odrekli svega ljudskog.

Takvima smeta Crna Gora danas.

Smeta onima koji su pljunuli na heroje Mojkovačke bitke koji su ginuli zrtvujuci se zbog bratskog srpskog naroda da bi potom uzvratili zahvalnost crnogorskom narodu na sramnoj nelegitimnoj Podgorickoj skupstini 1918. ukinuvši Crnu Goru kao suverenu međunarodno priznatu drzavu.

Smeta Crna Gora onima koji su izgubili ‘45.

Smeta im Crna Gora jer je antifašisticka.

Smeta jer je partizanska.

Smeta jer su se protiv fašizma zajedno borili i sa Albancima i sa Bošnjacima iz Crne Gore.

Smeta im zbog Albanaca. Smeta im zbog Bošnjaka. Smeta i zbog onih Srba (“izdajnika srBstva“) u Crnoj Gori koji ne pristaju na njihove manipulacije i laži.

Smeta sto je priznala Kosovo.

Smeta jer je članica NATO.

Smeta im građansko. Smeta im sekularno. Smeta evropsko. Smeta im Milo. Smeta im Tito.

Smeta im sto čuvaju tekovine Narodnooslobodilačke borbe.

Smeta jer su se oni svojih odrekli.

Smeta Crna Gora mrziteljima Titove Jugoslavije, jugoslovenstva i različitosti.

Smeta jer nije pristala da bude srpska gubernija.

Smeta jer pruža otpor velikosrpskoj ideologiji.

Smeta sto je prije svega građanska pa onda crnogorska.

Smeta sto je kao takva volela i poštovala Jugoslaviju i smatrala je svojom domovinom nista je manje braneći nego sto danas čini kao suverena i nezavisna drzava braneći svoj identitet koji joj uporno osporavaju.

Kao takva Crna Gora braniće svoju kulturu, istoriju tradiciju jezik poštujući sve druge narode sa kojima je delila ono sto je bilo i sto ce biti zajedničko.

To pravo Crnoj Gori niko ne moze oduzeti.

Smeta im ta istina i sve sto se ne uklapa u njihove kalupe beščašća, sramote laži, provokacija, gadosti, obmana podvala i licemerja.

Smetam im i ja i moji istomišljenici jer ih podsjetim zapravo ko su i nateram ih da pogledaju sopstvenu sliku u ogledalu koju ni sami ne mogu da podnesu!

Takvima i treba da smetamo jer vjerujemo u prave vrijednosti, u građansko sekularno moderno drustvo jer želimo bolju budućnost svih nas poštujući onu prošlost koja nas vezuje i oštro se suprotstavljajući svemu onome sto oni žele ponovo da nam nametnu.

E pa neće uspeti ni u Crnoj Gori ni nigdje više!

Pobijedili smo vas jednom pobijedićemo vas opet! Nas je ipak više! Nikad više!

SMRT FAŠIZMU! NO PASARAN!

Izvor: Antena M