Konkurs Novog Pazara vrijedan 46 miliona: Imenovana komisija za ocjenu medijskih projekata

0
144
blank

Za članove komisije izabrani su Muharem Mutabdžija, na prijedlog Udruženja elektronskih i internet medija “ComNet”, Andrijana Srećković, na prijedlog Udruženja medija i medijskih radnika i nezavisni medijski stručnjak Radojica Bunčić, javlja radio Sto plus.

Mutabdžija je novinar iz Prijepolja, direktor i glavni i odgovorni urednik lista “Polimlje”. Dopisnik nekoliko nacionalnih medija.

Srećković je urednica portala “Ljig info”, a ranije je bila direktora Televizije Ljig, koja je funkcionisala kao javno preduzeće.

Bunčić je u biografiji naveo da je radio u nedeljnicima “Vreme”, “Nedeljnik”, “Reporter”, sarajevskim “Danima” i još nekoliko mjesečnika. Izvršni je direktor organizacije “Muzej nasilja” iz Beograda.

Bunčić je i prethodne dvije godine bio član komisije Novog Pazara za ocenu medijskih projekata, a Mutabdžija prošle godine.

Tročlana komisija će imati zadatak da oceni 37 pristiglih projekata na konkurs lokalne samouprave Novog Pazara vrijedan 46 miliona dinara i sačini prijedlog o raspodjeli sredstava.

Za članove komisije konkurisali su i Edib Honić (Udruženje novinara Srbije) i nezavisni medijski stručnjaci Dragan Pejčić i Marija Prolović.

Način raspodjele novca i kadrovska rješenja za komisiju u više navrata kritikovao je istaknuti medijski radnik Veran Matić.

Izvor: Radiostoplus.com