Konkurs za devet policajaca u Novom Pazaru

0
361
blank
Foto: Rejhan Zećović/SANA

Ministarstvo unutrašnjih poslova raspisalo je danas konkurs za upis devet polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) od kojih će petoro biti angažovano kao saobraćajni policajci pri Policijskoj upravi Novog Pazara.

Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije koji imaju više od 18, a manje od 24 godine, odnosno ne više od 27 godina starosti ukoliko je riječ o kandidatima koji su svršeni studenti Kriminalističko-policijskog univerziteta, prenosi radio Sto plus.

Budući policajci moraju imati prebivalište na teritoriji Policijske uprave Novi Pazar, posedovati važeću vozačku dozvolu B kategorije, kao i da ne postoje bezbednosne smetnje za obavljanje tog posla.

Konkurs je otvoren i za 48 kandidata pri Policijskoj upravi Prijepolje od kojih će četiri biti upućeni na obuku za uniformisanog policajca, devet za saobraćajca, a 35 za graničnog policajca.

Prijave, sa neophodnom dokumentacijom, podnose se policijskoj stanici po mjestu prebivališta kandidata, a konkurs je otvoren do 7. juna.

Prilikom podnošenja prijave, kandidati će se izjašnjavati za koje od ponuđenih radnih mjesta konkuriše.

Izvor: Radiostoplus.com