Kosovska policija zatvorila prijelaze Jarinje i Brnjak

0
199
blank
Foto: N1

Kosovska policija je saopćila da su prijelazi Jarinje i Brnjak zatvoreni za putnički saobraćaj i vozila zbog blokade saobraćajnica u pravcu ovih prijelaza.

“Obavještavaju se svi građani da za promet koriste druge granične prelaze“, navodi se u saopćenju koje je objavljeno na zvaničnoj Facebook stranici policije.

Poslije najave Prištine da u ponedjeljak počinje primena odluke o preregistraciji vozila i ličnim kartama, građani sa sjevera Kosova su na više lokacija na sjeveru Kosova postavili barikade.

Zamjenik komandira Kosovske policije za region Sjever Besim Hoti potvrdio je za Kossev da je došlo do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru.

“Došlo je do blokade puta u Zubinom Potoku kod Varaga i u Rudaru. Navodno je proturena lažna vijest da će opština da se blokira od strane specijalnih jedinica, što apsolutno nije tačno niti postoji takva namjera“, za Kossev je kazao Besim Hoti.

Prethodno su se u sjevernom delu Kosovske Mitrovice oglasile sirene za uzbunu, javila je reporterka N1. U međuvremenu, sirene su se začule i u Zubinom Potoku i Leposaviću.

Izvor: N1