Kosovski premijer Kurti obišao povrijeđene: Pacijenti su u dobrim rukama

0
652
blank
Foto: Vlada RH

Albin Kurti, premijer Kosova obišao je povrijeđene koji su nakon jučerašnje teške saobraćajne nesreće smješteni u bolnicu u Slavonskom Brodu.

On se dolaskom u Slavonski Brod oko 20:00 sati susreo sa Andrejem Plenkovićem, premijerom Hrvatske nakon čega su zajedno otišli u obilazak.

“Ovo je težak dan za naš narod. Posjetio sam sve pacijente. Želim se zahvaliti upravi bolnice, ali i svim zdravstvenim radnicima. Svi pacijenti se nalaze u dobrim rukama”, kazao je Kurti tom prilikom i zahvalio se Plenkoviću.

Plenković je također dao kratku izjavu pred bolnicom.

“Nažalost živote je izgubilo deset ljudi. Zahvaljujem direktoru bolnice Samardžiću, zahvaljujem ambasadoru Kosova, zastupnici u Saboru gospođi Prljaskaj, ministrima Berošu, Božinoviću, svim ljekarima koji su učinili maksimalne napore kako bi pomogli povrijeđenima”, naveo je Plenković.

U slijetanju autobusa na sprat na autoputu A3 kod Slavonskog Broda u nedjelju ujutro poginulo je 10 osoba. Povrijeđeno ih je preko 40, od čega 15 teško. Dvije osobe su na intenzivnoj njezi, a četvero je operisanih.

Samo je jedan od povrijeđenih u Zagrebu, ostali su u bolnici u Slavonskom Brodu, a oni koji nisu povrijeđeni su u pansionu Antonio.

Svi poginuli su državljani Kosova zbog čega će sutra u ovoj zemlji biti dan žalosti, prenosi N1.