Kosti pronađene kod Hitne službe potiču od 12 ubijenih osoba

0
401
blank

Obdukcijom i antropološkim ispitivanjem posmrtnih ostataka, koji su pronađeni kod Hitne službe u Novom Pazaru, utvrđeno je da potiču od najmanje dvanaest osoba i da je smrt kod tri osobe nastupila nasilno, piše Novinska agencija SANA, prenoseći odgovor nadležnog tužilaštva.

U tekstu se navodi da je, prema saznanjima ove agencije, vještačenje obavio Institut za sudsku medicinu u Beogradu, a da se posmrtni ostaci čuvaju u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

“Posmrtni ostaci nalaze se u Službi za pataloško-anatomsku dijagnostiku Opšte bolnice Novi Pazar. Čuvaju se na adekvatan i stručno propisan način. Opšta bolnica čeka dalje instrukcije od Tužilaštva radi daljeg postupanja”, saopćeno je iz ove zdravstvene ustanove za agenciju SANA.

blank
Bošnjaci strijeljani na Hadžetu

Najvjerovatnije se radi o posmrtnim ostacima Bošnjaka koji su komunističke vlasti streljale na Hadžetu 1945. godine. Likvidirani građani pokopani su u više masovnih grobnica u tom novopazarskom naselju.

Ostaci skeleta pronađeni su prije nekoliko godina tokom iskopavanja koje je obavljeno radi izgradnje novog objekta Hitne službe. 

Izvor: SANA