KRIZA U ISLAMSKOJ ZAJEDNICI SRBIJE / Muftija Suljović: Aktivisti SDA napali imama Bor džamije! (VIDEO)

0
1053
blank

Muftija Hasib ef. Suljević je u petak sa hutbe obznanio da je grupa aktivista SDA Sandžaka u četvrtak večer napala imama Bor džamije, koji je stao na stranu Suljevića, protiv reisa IZ Srbije Seada ef. Nasufovića.

Muftija Suljović je optužio SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina za sijanje smutnje u Sandžaku i, kako je rekao, “nemoralnu ponudu” koju su mu dali.

“Grupa aktivista Stranke demokratske akcije, koji su prije navodno bili muslihuni, da ubijede mene nešto što nije moralno i uredu, odbio sam, ušli su i napali, samo što nisu tukli jednog od naših najpoznatijih i najpriznatijih imama, Nezira efendiju u Bor džamiji”, rekao je Suljović.

Kako Sandžačke novine saznaju, grupu aktivista SDA Sandžaka predvodio je Fuad Baćićanin, funkcioner stranke i direktor Muzeja “Ras” u Novom Pazaru.

Muftija Suljović je ovom prilikom kao glavnog inijatora smutnji, koje se ovih dana dešavaju u okviru islamske zajednice, označio reisa IZS Seada ef. Nasufovića.

“Glavni inicijator svih smutnji je taj glavni islamski činovnik, kojeg smo mi izabrali prije dvije godine, odnosno reis” kazao je Suljović obraćajući se vjernicima na hutbi.